Download Route Generator

Nieuws over Route Generator

31 July 2019: Versie 1.8.1 en 1.9-alpha-3 uitgebracht

Het pixel formaat van output video's wordt nu altijd op yuv420p gezet (ipv yuv444p), omdat dit beter ondersteund wordt door video players en editors.

Tevens een nieuwe 1.9-alpha-3 versie uitgebracht met nieuwe of onvoltooide functionaliteit, zie download sectie.

15 July 2019: Version 1.9-alpha-2 released

Nieuwe alpha versie met gedeeltelijke of voltooide functionaliteit:

5 Maart 2016: Versie 1.7.1 uitgebracht

In deze versie is de Zeranoe FFmpeg generator standaard meegeleverd en wordt deze standaard actief gemaakt na installatie op Windows. Door gebruik van FFmpeg zal het converteren van HD video's sneller gaan en ook resulteren in een betere kwaliteit van de output video. Het is ook nog steeds mogelijk om de Bmp2Avi generator te gebruiken, door deze te activeren via Edit → Preferences → Advanced tab.

Met dank aan Kyle Schwarz, de maker van de Zeranoe FFmpeg builds voor Windows.

2 Februari 2015: Versie 1.7 uitgebracht

Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk weer een nieuwe versie van Route Generator uitgebracht. Deze versie bevat niet veel nieuwe functionaliteit, maar hopelijk vinden sommige mensen ze bruikbaar:

Deze nieuwe functionliteit wordt in meer detail (in het Engels) uitgelegd vanuit het Help > Tutorial menu, onder de kop New in version 1.7.

3 Januari 2014: Versie 1.7 in ontwikkeling

Gestart met ontwikkeling voor versie 1.7 van Route Generator, zie nieuwe Code rss feed pagina om voortgang in de gaten te houden.

10 November 2012: Versie 1.6 tutorial toegevoegd

De Route Generator v1.6 installatie, bevatte geen tutorial. Ik heb een "patch" installer toegevoegd die de tutorial toevoegd aan de bestaande Route Generator installatie.
De tutorial is niet helemaal up to date meer, maar de beschreven procedure klopt nog.

The tutorial patch kan gedownload worden in de Download section.

28 April 2012: Versie 1.6 uitgebracht!

Versie 1.6 van Route Generator uitgebracht, met de volgende toevoegingen:
(Mede dankzij de hulp van Fabien Valthier)

De nieuwe versie kan gedownload worden in de Download sectie.

4 April 2012: Nieuwe versie bijna klaar.

Nog even en dan komt er weer een nieuwe versie uit, met de volgende toevoegingen:
(Mede dankzij de hulp van Fabien Valthier)

Ben nu nog bezig om wat laatste dingen te verbeteren, dus nog even geduld a.u.b.
Zie ontwikkel log voor technische details van huidige status.

Verder wil ik eigenlijk af van bmp2avi op Windows (voor genereren van de film), omdat mensen hiermee regelmatig tegen problemen lopen. Wil uitzoeken of ik op Windows ook FFmpeg kan gaan gebruiken (net als op Linux), maar dit is waarschijnlijk niet meer haalbaar voor de volgende versie.

18 September 2011: Steun voor kinderen in nood.

Wegens een werkvakantie van 3 maanden in Nepal, heb ik geen tijd gehad om de nieuwe versie van Route Generator af te ronden. In november keer ik terug en het plan is dat ik er daarna tijd voor vrij maak. EÚn van de grootste verbeteringen zal de mogelijkheid zijn om routes aan te passen. Meer details volgen later...

Maar, nu eerst even iets anders:

Nepal is ÚÚn van de minst ontwikkelde landen ter wereld. Het lijkt een redelijk ontwikkeld land wanneer je er rondtrekt als toerist, maar zodra je de gebaande toeristenpaden verlaat, zie je dat er nog veel ontwikkeling nodig is, met name op het gebied van vrouwen- en kinderrechten. Op dit moment help ik een organisatie hier in Nepal (VIN), om een website op te zetten om geld in te zamelen voor het bouwen van een weeshuis. In oktober zal ik meedoen aan een wandeltocht naar het basiskamp van Mount everest met als doel om geld in te zamelen voor het weeshuis.

Als u het ook belangrijk vindt om kinderen met een ongelukkige jeugd een goede opleiding te geven in een goed tehuis, kijk eens naar de volgende websites en misschien wilt u overwegen om een donatie te doen:

Alvast bedankt
Michiel

PS. Ik houd u op de hoogte mbt de nieuwe versie van Route Generator, die ik voor het eind van dit jaar online probeer te zetten.

9 Juni 2011: Niewe website indeling

16 Januari 2011: Versie 1.5 van Route Generator uitgebracht.

O.a. dankzij de bijdrage van Fabien Valthier (een nieuwe ontwikkelaar voor Route Generator uit Frankrijk), zijn de volgende features toegevoegd of verbeterd:

28 November 2010: Versie 1.4 van Route Generator uitgebracht.

Met deze versie is het mogelijk om een kaart te importeren uit Google Maps om als achtergrond te gebruiken voor de route (zie Help->Tutorial voor verdere uitleg).

28 maart 2010: Versie 1.3.1 van Route Generator uitgebracht.

Nieuwe versie van Route Generator uitgebracht, waarin enkele problemen zijn opgelost:

23 augustus 2009: Versie 1.3 van Route Generator uitgebracht.

Heb vandaag een nieuwe versie van Route Generator uitgebracht. In deze versie zijn de volgende mogelijkheden toegevoegd: